top of page
  • Cools Boomverzorging

Uw bomen snoeien doorheen het jaar, wel of niet?


Tuinonderhoud is intensief

Tuinonderhoud kan een intensief werk zijn. Zeker wanneer u bomen heeft die regelmatig moeten worden gesnoeid. Maar wanneer doet u dat het best? En wat als u het niet doet?


Waarom moet u bomen snoeien?

Goed snoeien van bomen stimuleert een sterke groei, verhoogt de bloem- en fruitproductie, verbetert de gezondheid en verwijdert beschadigde of dode takken, waardoor de boom niet alleen gezonder wordt maar er ook beter uitziet. Snoeien op het juiste moment en op de juiste manier is van cruciaal belang, aangezien het mogelijk is om een ​​gezonde boom te doden door verwaarlozing of overmatig snoeien.



Wanneer mag u bomen snoeien?

Er is nooit een slecht moment om dode, beschadigde of zieke takken te verwijderen. Maar de meeste bomen profiteren van snoeien in het midden van de late winter. Snoeien tijdens de rustperiode stimuleert nieuwe groei zodra het weer begint op te warmen. Over het algemeen wordt er dus in de herfst of winter gesnoeid.


Snoeien in de winter?

De winter is een ideale tijd om te snoeien, omdat loofbomen en struiken in deze periode geen bladeren hebben en het daardoor makkelijker is om te zien wat u doet. Snoei echter op een milde, droge dag en snoei nooit te vroeg in de winter. Door vriestemperaturen is er immers een risico dat snijwonden kunnen uitdrogen.


Wat als u uw bomen niet snoeit?

Er zijn een aantal redenen waarom het snoeien van bomen zo belangrijk is. Ten eerste helpt het bomen gezond te houden. Dode of beschadigde takken kunnen toegangspunten zijn voor ziekten en plagen, die zich naar de rest van de boom kunnen verspreiden en ernstige schade kunnen aanrichten. Snoeit u bomen niet, dan kunnen bovendien overwoekerende takken schade veroorzaken aan derden.


Het snoeien van bomen is intensief werk en een klus waarbij u moet weten wat u doet. Reken daarom op een boomverzorger zoals Cools W. voor het snoeien van bomen in uw tuin. Vraag meer info voor uw boomverzorging.

24 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page